"Koliku ću platu dobiti za to?": Omiljena prodavnica Srpkinja uvela veliku novinu, od sad ćete ovo morati sami
Zara, Foto: Printscreen/instagram/lady.kruzic

i kupac i prodavac

"Koliku ću platu dobiti za to?": Omiljena prodavnica Srpkinja uvela veliku novinu, od sad ćete ovo morati sami

Još jedna od novina jeste da i pri ulasku u kabinu sami skenirate stvari

Objavljeno: 13:18h

Kako su mnogi kupci mogli da primete, bar oni koji vole radnju "Zara", u jednom od beogradskih tržnih centara se otvorila potpuno nova prodavnica sa novim načinom rada. Zapravo, u radnji ima radnika, ali više ne rade na kasama - sada je ova "Zara" samouslužna.

Na Instagramu je objavljen video devojke koja je otišla u radnju i pokazala kako stvari funkcionišu. Dok mnoge žene kritikuju ovaj način rada, neke su i oduševljene jer misle da će na kasama biti manja gužva. A da li je to zapravo tako?

Jedna čitateljka je opisala da je baš zbog ovih kasa veća gužva, jer mnoge žene ne znaju da je koriste, a pomoći radnika nema. "Stajala sam na kasi pola sata, nisam znala da sama treba da skinem i zujalice, da ubacim stvari koje program sam skenira, totalno sam se zbunila, a nije bilo nikoga da mi pomogne. Čak i kad sam sve savladala, a trebalo mi je vremena, nisam znala kako da platim jer kartica ne može da se prisloni odozgo kao što smo navikli, već sa strane", rekla je čitateljka za MONDO.

Još jedna od novina jeste da i pri ulasku u kabinu sami skenirate stvari, a onda vam se prikaže broj kabine u koju možete da odete. Čak i kada izlazite iz kabina, stvari morate da skenirate.

"Znači sada i ono malo devojaka što je radilo zameniće ih samouslužne kase, a one u potragu za novim poslom", "Gde je mašina za šivenje, da sami i šijemo", "Mogli bi i platu da nam daju za ovo", "Užas, a radna mesta? Koliku ću platu dobiti za to što radim", "Biće zabave na ovoj kasi, već vidim", "Ko izlaže robu i ko je vraća nazad u prodaju nakon probe ukoliko ne želite da kupite?", "Bojkotujem Zaru", "Je l' u blizini ima neki brisko pa da oribamo i pod po izlasku", "Ovo je samo vlasnik da zaradi", bili su neki od komentara.

Bonus video:

00:26

Građani pitali Vesića, Mali mu odmah odgovorio: BEZ FISKALNIH KASA ZA PRODAVCE SVOJIH DOBARA

(Espreso/Mondo/M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.